CATENGESP


ADÉU, DÉUS

(19/04/2007)

LA DIRECTA (21/04/2007)

Per què ens costa tant admetre que el quid de la qüestió no és res més que la religió?

L'altre dia, els de Canal 33 van emetre un documental de la BBC sobre les desenes d'organitzacions armades arreu del món que han rebut suport econòmic o logístic del nucli que hi ha a l'entorn de l'empresari saudita Ossama bin Laden i els seus suplents.
Doncs bé, al llarg d'aquest programa, en cap moment es va explicar que la motivació principal de tots – tots! – els integrants d'aquests grups és la religió, i res més que la religió. No odien Bush-i-Blair i els occidentals en general perquè són capitalistes i imperialistes: els odien perquè són percebuts com a enemics de la religió d'ells (els grups armats) i, per tant, són els principals obstacles a l'establiment universal de la llei religiosa que aquests grups armats creuen que és la més adequada per a la humanitat.
Per què ens costa tant, admetre que el quid de la qüestió no és res més que la religió? Si aquests grups armats fossin cristians, oi que ja hauriem dit que no hi ha res més absurd que assassinar en nom d'unes faules antiquades, incoherents i indemonstrables? Per què no fem el mateix amb els grups d'inspiració musulmana, doncs? Per què, al contrari, els mitjans dits d'esquerres sempre insinuen que, d'alguna manera, el que fan és comprensible? Perquè no són occidentals? Perquè són (casualment) antiamericans? Pot ser que els ateus europeus siguin tan rucs?


- Textos i contingut: Matthew Tree - Disseny i programació: Nac -