CATENGESP


VOCACIÓ DE VOTAR

(27/01/2007)

LA DIRECTA (01/11/2006)

Realment val la pena donar el dret de vot als immigrants?


Només he votat una vegada en ma vida, als divuit anys, cosa que vaig fer amb molta il.lusió perquè era un il.lús en aquella època, però no durant gaire temps perquè després de votar vaig tenir una sensació de desengany i d'impotència en veure que el partit que havia votat no només no havia guanyat sinó que a més a més havia començat de dir i fer unes coses amb les quals no estava gens d'acord, de manera que vaig acabar sentint un defalliment anímic, de client estafat, de criat bufetejat.
En fi, votar, vaig concloure, és regalar el poder que per dret pertany a tots nosaltres, a quatre gats més inconstants que un gos en zel. Amb quina alegria, doncs, vaig descobrir al cap de poc que hi havia molta gent – anarquistes, llibertaris, àcrates - que havien arribat a unes conclusions ben semblants.
Per això, m'ha sorprès que de cop i volta força gent gens sospitosa de donar suport a aquesta maqueta de democràcia que ens ha tocat, ara volen que els immigrants tinguin el dret a votar. Per a què? Un immigrant, potser, treurà més pròfit de la nostra classe política que un català de soca-rel? Un immigrant se sentirà més lliure pel fet que hagi ajudat a instal.lar el senyor José Montilla o el senyor Artur Mas a la butaca preferent de la casa al costat del zoològic? Potser faríem més santament si expliquéssim als immigrants aquella vella i sàvia dita que diu que si votar podria canviar alguna cosa, seria il.legal.


- Textos i contingut: Matthew Tree - Disseny i programació: Nac -