CATENGESP


QUIN NOM TÉ AIXÒ?

(27/01/2007)

LA DIRECTA (01/08/2007)

Com és que només es parla d'uns crims internacionals i no pas d'altres?

A mi, francament, no m'agrada quan les persones es maten entre elles. Per això, no m'agrada gens que l'exèrcit israelià hagi matat qui hagi matat al Líban i a Palestina. Que quedi ben clar.
Ara bé, no em puc estar de notar que l'IDF (l'exèrcit israelià) rep, a Catalunya, un tractament mediàtic que no rep cap altre exèrcit, organització, milícia o grup armat que també mata persones. És més, quan l'IDF mata, sembla que sigui molt pitjor que les matances de tots els altres exèrcits etc. del planeta junts. Fins al punt que en el número 9 d'aquesta mateixa revista hi havia un dibuix d'un simplisme que vorejava la imbecilitat en el qual un home diu 'Han matat el terrorista més sanguinari del món' (una referència a Al-Zarquawi) i la seva parella respon: 'Ah! Finalment ha desaparegut l'estat d'Israel!'.
Posaré dos exemples d'atrocitats comeses en els últims anys que són qualitativament molt pitjors que qualsevol cosa que hagi fet l'IDF en la seva història sencera: l'assassinat a Darfur d'un mig milió d'animistes africans a mans de les milícies Janjaweed del govern sudanès; i la liquidació de deu per cent de la població txetxena per part de l'exèrcit rus.
Pregunto: és menys pardonable si un 'soldat jueu' (que diuen a TV3) mata un civil que si ho fa un milicià islàmic o un spetznatz rus? Doncs si escoltem les opinions de la gent d'aquí, sembla que, efectivament, sí, és molt menys perdonable.
Ara bé, hi ha una bona notícia per tots aquests opinadors. El govern iranià ha afirmat públicament que vol eliminar el poble d'Israel amb armes nuclears, i sembla que estigui fent tots els possibles per aconseguir-ho.
Quan tres milions de israelians s'hagin evaporat en l'aire de l'Orient Mitjà, els progres catalans - sobretot el dibuixant de Directa - podran, finalment, descansar, alleugerits, sabent que els bons han guanyat i que els dolents no aixecaran el cap mai més. Espero que ho celebrin com cal.


- Textos i contingut: Matthew Tree - Disseny i programació: Nac -