CATENGESP


LLIURE DE SÈRBIA

(07/03/2008)

La Directa (27/02/2008)

Sobre l'alliberament políticament incorrecte de Kosovo.


El 1999, seguint ordres directes del propi govern, grups militars i paramilitars serbis van matar poc menys de 15.000 albanokosovars. I val a dir aquí que 'matar', en aquest context, és gairebé un eufemisme atesos els mètodes utilitzats. Un informe preparat per organitzacions europees de drets humans i publicat al final d'aquell any parla de nens de dos anys empalats damunt d'uns pals de fusta prop de Pristina juntament amb cartells que posaven: 'Això és Sèrbia'; i de la destrucció completa del poble de Racak i els seus habitants, executats a boca de canó el mes de gener; i de les 106 persones - incloent-hi dos nens de 12 anys, un noi retardat de 16, un ancià de 72 i un home en una cadira de rodes - que els serbis van obligar a entrar en un graner abans de metrallar-los i tot seguit cremar els cossos dels morts i ferits (que xisclaven com bojos), tot això al poble de Kushe, el 26 de març.
En resum: els serbis - en convertir crims d'aquesta envergadura en el pa kosovar de cada dia durant un any sencer - van perdre qualsevol dret que haurien pogut tenir a la seva 'terra santa' nacional. I qui va posar fi a les atrocitats? Bàsicament, ho va fer l'OTAN. I qui va assegurar, fa ben poc, que la independència de Kosovo no seria seriosament qüestionada? Bàsicament, els Estats Units.
O sigui que els imperialistes més malvats del planeta han tingut un paper clau, al llarg dels últims vuit anys, en l'alliberament d'un petit país amb majoria musulmana. Aquella gent encara influïda per la correcció política maniquea dels anys vuitanta (segons la qual tot el que fa el govern nord-americà - o les institucions on predomina, com ara l'OTAN - és infal.liblement vil) a hores d'ara deu tenir una empanada mental de cal Déu.


- Textos i contingut: Matthew Tree - Disseny i programació: Nac -