CATENGESP


EL ROL DE ROUCO

(24/03/2008)

Originally published at AVUI (23/03/2008)

This article is not available in an English translation; shown here is the Catalan original.

Sobre la ingerència de l'església espanyola en les eleccions estatals.

Als que venim del nord i no podem votar perquè encara no gaudim dels avantatges putatius de la nacionalitat espanyola no ens engresca gaire, la veritat, tota la faramalla que acompanya les eleccions estatals amb una previsibilitat esbalaïdora cada quatre anys, talment una versió llatina d'Atrapat en el temps.

Aquest any, però, en veure com tanta gent i tants mitjans van fer tant de cas dels advertiments quasi polítics (i amb indirectes homòfobes) de l'arquebisbe Rouco Varela respecte a la fi imminent de la família cristiana, vam tenir la sensació d'estar presenciant un espectacle realment original. Aviam. Als nostres països, si un senyor celibatari i sense nens, que creu en l'existència d'uns éssers no només invisibles sinó força inversemblants (el qual, per més inri, pertany a una institució internacionalment coneguda per haver protegit centenars d'empleats pedòfils durant dècades), intentés assessorar-nos sobre els nostres deures com a pares (o fills) de família, li mostraríem la porta de seguida. I punt.

Aquí, fins i tot la molt laica Carme Chacón va prendre's seriosament en Rouco, i va afirmar que "mai abans s'havien donat tantes subvencions a la família". No calia. Si la fe es pogués rebatre amb fets, Carme, l'organització amb seu a Roma que manté en Rouco Varela i 4.841 bisbes més arreu del món hauria desaparegut fa segles i una festa com la d'avui, posem per cas, ja no seria res més que una excusa benvinguda per menjar mones en família, fos aquesta cristiana, atea, gai, lesbiana, transvestida, nuclear o propulsada amb biodièsel.


- Textos i contingut: Matthew Tree - Disseny i programació: Nac -