CATENGESP


EL PESAT DEL PUB

(08/08/2009)

AVUI (08/08/2009)

Sobre els pesats dels pubs anglesos.

Quan us toqui prendre una copa a Anglaterra, aneu amb una mica de compte: en el moment més inesperat us podeu trobar assetjats per un senyor de mitjana edat, amb uns ulls acervesats que encara aspiren a ser penetrants, que porta una corbata de ratlles mig desfeta i una americana de color marró fosc tacada de flocs de cendra oblidada.

Aquest és l’Home del Pub, el setciències anglo-saxó que tot ho sap sobre qualsevol notícia d’aquelles que fa anys que fan la volta al món. Us assegurarà, per exemple, que a Kennedy el va matar un agent incontrolat de la CIA; i la Marilyn Monroe, un escamot de mafiosos (amb un ènema enverinat). Sap que la princesa Diana va morir perquè un emissari del príncep Carles li va sabotejar el cinturó de seguretat; i que el Priorat de Sió, on s’ha dit que viu l’últim descendent biològic de Jesucrist, és autèntic precisament perquè els inventors del dit Priorat van confessar fa temps que era una fabricació de cap a peus.

L’última revelació de l’Home del Pub (em va arraconar un durant la visita anterior a Londres) és que les Torres Bessones van caure, l’11-S del 2001, a causa d’uns explosius col·locats pel govern nord-americà en col·laboració amb el Mossad (malgrat que un 12 per cent de les víctimes eren jueves). Després vaig descobrir que existeix un Moviment Mundial a Favor de la Veritat Sobre l’11-S que defensa un ventall de teories semblants.

Un tal David Shayler, membre molt actiu del Moviment, fins i tot ha afirmat públicament que els avions que tots tenim més vistos que la Sagrada Família eren, de fet, projectils ianquis envoltats d’hologrames de Boeing 767. I molta gent s’ho ha cregut, potser perquè Shayler és un exagent contraterrorista del prestigiós MI-5 britànic: tot un James Bond de carn i ossos, vaja, amb llicència per delirar.


- Textos i contingut: Matthew Tree - Disseny i programació: Nac -