CATENGESP


HARGREAVES

(03/09/2010)

AVUI (18/08/2010)

Sobre un periodista o bé malinformat o bé malintencionat.

Com que treuen bona part de la seva informació sobre Catalunya dels diaris madrilenys (El Mundo i El País, es veu, són els més sol·licitats) els hacks –com s'anomenen popularment els periodistes anglesos– no destaquen per la seva catalanofília.
Ara bé, tampoc no solen arribar als límits d'un article recent de John Hargreaves a The Guardian (13/8) en el qual aquest autor ha aconseguit la meta, gens fàcil, d'incloure una falsedat a cada frase sense excepció. Així, afirma que “la meitat de la població catalana” –que, segons ell, prové d'altres zones d'Espanya– és automàticament protaurina (i que, per tant, en abolir les corrides, que formen part, com se sap, del patrimoni català, la Generalitat està “reprimint la cultura espanyola a Catalunya”); que l'independentisme és recolzat per tan sols un 15% de la població; que Espanya és un “mercat privilegiat” per als productes catalans; que el desgast fiscal és una falòrnia fabricada per “l'elit política català”; i que l'Estatut no és res més que un intent deshonest d'aconseguir “encara més privilegis” per a Catalunya.
Si el grau d'ignorància exhibida pel senyor Hargreaves és excepcional, el seu unionisme desbridat és la norma –el punt de vista per defecte– als mitjans anglesos (que tenen, per cert, una influència desproporcionada arreu del món).
Caldria, per tant, disposar d'una xifra immensa –equiparable a la dels diners desfalcats pel senyor Millet, si més no– per muntar una campanya de divulgació de la realitat catalana prou impactant perquè s'hi fixessin, per fi, els hacks de la mal informada Albió.


- Textos i contingut: Matthew Tree - Disseny i programació: Nac -