CATENGESP

Privilegiat
Editorial: : Columna Edicions, Llibres i Comunicació, S.A. (2001)
Col·leccio: Clàssica
ISBN: 84-664-0141-5
A Londres la policia deté un home que es comporta d'una manera estranya i que duu i una bossa sospitosa. Després d'escorcollar-lo, descobreixen que la bossa és plena d'explosius i que a la butxaca hi guarda unes quantes cartes escrites per l'escriptor anglès Malcolm Lowry, autor de Sota el volcà, mort ja fa uns quants anys.
Durant l'interrogatori, i amb l'ajut de les cartes que li han trobat, un psiquiatre i un comissari proven d'obtenir informació sobre l'home arrestat. Qui és? Què feia amb unes cartes tan valuoses? Què pensava fer amb els explosius? Les respostes són d'allò més sorprenents i inclouen una barreja d'històries d'amor commovedores, escenes de pornografia molt dures, anhels de violència difícils de superar... que condueixen cap a una resolució final del cas del tot inesperada.
Matthew Tree aconsegueix amb aquesta obra d'intriga i introspecció psicològica un relat cru que captivarà el lector i que situa aquest escriptor anglès que viu a Barcelona com un dels autors contemporanis més destacats de la literatura catalana.

FRAGMENTS DE RESSENYES:

'Un dels llibres més sorprenents, singulars i ambiciosos que ha donat la literatura catalana els darrers anys, Privilegiat de Matthew Tree. Un llibre que honora la literatura catalana.'
LLUÍS BONADA, EL TEMPS, 15/01/02

'This is a technically competent book with the force of a lashing gale. There is no question that it deserves an English-language readership, but credit will always be due to Catalonia for having discovered its author first.'
MARTIN BEAGLES, TIMES LITERARY SUPPLEMENT, 26/04/2002

Comprar
Capítols 2-6 de 'Privilegiat'
Quatre capítols d'aquesta novel.la, incloent-hi l'interrogatori del protagonista en una comissaria i alguna carta aparentment escrita per Malcolm Lowry, es poden baixar aquí en versió pdf.

- Textos i contingut: Matthew Tree - Disseny i programació: Nac -